Ansökan är stängd

Årets ansökan är stängd och går inte att söka. Information om datum och deadlines kommer inom kort. Håll utkik här på hemsidan eller på stiftelsens Instagram för info!

Ansökan sker på våren och görs online här på hemsidan. Den sökande fyller i ett formulär som endast finns tillgängligt under ansökningsperioden. Den som söker får max vara 35 år och ansöka med högst tre verk. I formuläret kan den sökande ladda upp flertalet bilder per verk, länka till videomaterial, skriva en kortare presentation om sig själv och sitt arbete, ladda upp kontaktinformation och cv. Urvalet sker i slutet av maj och de vinnande konstnärerna informeras kort därefter.

Beslutet kring stipendiaterna tas av stiftelsens styrelse i samråd med en extern jury som varje år utgörs av två nya konstexperter. 2020 års jury bestod av curatorn Jonatan Habib Engqvist och konstnären Lina Selander.

Som vinnare av Maria Bonnier Dahlin-stipendiet erhåller två konstnärer en summa på 100 000 kronor vardera och en utställning på Bonniers Konsthall. Stipendiet offentliggörs i samband med en lunch på Bonnierägda Nedre Manilla, beläget på Djurgården i Stockholm.